Alt om GLN

På denne siden finner du alt du trenger å vite om GLN. 
GLN (Global Location Number) er et lokasjonsnummer som brukes til entydig å identifisere fysiske lokasjoner, juridiske enheter, eller ulike roller i en handelstransaksjon.

For å enkelt forklare deg hva GLN kan bidra med har vi laget en film:

 

 

Vi har også snakket med flere som bruker GLN. Vil du høre hva de mener om GLN, så ta en titt på en eller flere av filmene under:

 

 

 

GLN - Teknisk informasjon

Ønsker du info om hvordan GLN er oppbygd og annen teknisk informasjon om GLN? – klikk her! 

Gevinster ved bruk av GLN

Det er flere gevinster ved bruk av GLN. Felles for de fleste gevinstene er at de gjelder både for leverandør og kunde i et handelsforhold. Her er noen av gevinstene:

  • GLN tilrettelegger for mer effektiv og standardisert samhandling mellom kunde og leverandør. Dette reduserer transaksjonskostnadene! En tydelig gevinst for alle parter.
  • GLN gir en bedre presisjon gjennom hele handelsprosessen. Dette reduserer feil i hele ordreprosessen. Viktig for kunde og leverandør.
  • GLN eliminerer feilleveranser – noe som er kostbart båre for leverandør og kunde.
  • GLN bidrar til en enklere, raskere og sikrere handel!

GLN Portalen: Administrasjon av GLN

Det er den som eier lokasjonen som skal eie GLNet. Dette er viktig for å få en logisk struktur, og for å sikre at det blir gjort vedlikehold av GLN. Det vil selvsagt være noe administrasjon rundt GLN. Men her har vi laget en løsning (GLN Portalen) for å holde administrasjonskostnadene nede for kunden. Bruker du GLN Portalen får du enkelt oversikt over alle dine leveringspunkter, du kan administrere dine GLN, og vi i kan varsle leverandørene dine når du får nye GLN/gjør endringer på dine GLN. Da slipper du å varsle handelspartnere selv.

GLN Portalen forenkler administrasjonen rundt GLN! Tjenesten er selvsagt gratis i bruk!  Les mer om GLN Portalen, og registrer deg nå på glnportalen.no.

GLN forenkler elektronisk handel

GLN er en forutsetning for effektiv vareflyt og informasjon mellom handelspartnere. I elektronisk handel brukes GLN til å identifisere juridiske enheter og fysiske lokasjoner. Ved hjelp av GLN, kan bedrifter enkelt dele informasjon med hverandre og navn, adresse og andre detaljer må bare utveksles en gang og ikke på hver enkelt forretningstransaksjon. Informasjonen lagres i en database og GLN er linken til informasjonen.

    Del eller print