GPC

GPC (Global Product Classification) er en global standard for å klassifisere produkter.

Standarden eies av GS1. GPC kan benyttes i alle ledd i handelskjeden. GPC er også det klassifiseringssystem som benyttes i GDSN (Global Data Synchronisation Network).

GPC er oversatt til norsk, og kan lastes ned her:

Last ned GPC versjon desember 2018 (Excel)

Last ned GPC versjon desember 2019 (Excel)

Last ned GPC versjon desember 2019 (XML)

Endringer GPC versjon desember 2019 vs GPC versjon desember 2018(Excel)

Les mer om GPC standarden på gs1.org

På gs1.org finnes det et søkeverktøy hvor man enkelt kan finne informasjon om hvilken gruppe, Brick, eller attributter på produktene som skal registreres med varegruppeinndelingen i GPC:

GPC søkeverktøy

Del eller print