Delte sin suksesshistorie med internasjonale bransjeaktører

Under GS1 sitt ”Industry and Standards Event 2018” fikk økonomisjefen i Gausdal Landhandleri delt sin suksesshistorie, og bekreftet status som internasjonal ”pionér” på bruk av effektive standarder i byggebransjen.

I midten av september gikk GS1 Industry and Standards Event 2018 av stabelen i Dublin, Irland. Dette er et årlig arrangement der næringslivsledere og forretningspartnere fra hele verden møtes for å drøfte handelsutfordringer og finne globale standarder for enklere og mer effektiv handel.

Gausdal Landhandleri var invitert til Dublin for å fortelle om sine digitale tiltak og erfaringer med bruk av GS1 sine standarder i handel og logistikk.
 


Per Stubberud Lieng                                     

Økonomisjef Per Stubberud Lieng kunne fortelle det internasjonale publikummet at byggvareforretningen hadde doblet sin omsetning mellom 2010 og 2017 – fra 700 millioner til 1,4 milliarder – en vekst som ikke hadde vært mulig uten digitalisering av bedriften. Samtidig har bedriftens transportkapasitet kun økt med seks biler – fra 30 til 36.

– Jeg fikk en hel del spørsmål fra interesserte bransjekolleger i etterkant, og tilbakemeldingen er at vi som bedrift ligger langt fremme i digitaliseringen internasjonalt sett. At vi på enkelte områder har mer enn doblet produktiviteten vekker oppsikt, og viser at digitale bransjestandarder har en stor økonomisk oppside, sier Lieng.

 – Vårt pilotprosjekt med programvareaktørene Holte og Logiq og flere byggmestre, entreprenører og produsenter, der vi ønsker å legge til rette for digitalisering av hele byggeprosessen ved bruk av åpne løsninger og standarder, vekket også interesse i Dublin. Her kan vi vise at det faktisk er mulig å effektivisere bransjen ved å etablere beste praksis. Men selv om vi ligger litt i forkant her i Norge, har bransjen fortsatt et stykke igjen å gå med tanke på bruk av standarder, avslutter Per Stubberud Lieng i Gausdal Landhandleri.

 

Del eller print