Skal lede digitalsatsing mot helsesektoren

GS1 Norway øker nå staben som del av en større satsning mot helsesektoren. Nyansatte Stephen Bølstad skal lede jobben med å tilrettelegge digitaliseringsprosessen for ulike deler av helsesektoren.

41 år gamle Bølstad får tittelen Senior Industry Development Manager Helsesektoren, og tar dermed fatt på den omfattende oppgaven å videreutvikle og tilrettelegge for videre digitalisering av helsesektoren i Norge. Bølstad har de siste ti årene jobbet i Norges største legemiddelfirma, MSD Norge, og tar med seg kompetanse fra helsevesenet og legemiddelindustrien inn i sin nye stilling.

– E-helse og digitaliseringsprosessene i helsevesenet er bare i startgropen. GS1 sine standarder vil innen helsesektoren kunne bidra til alt fra riktig produkt- og tjenestehåndtering, til kvalitetssikret medisinering og økt pasientsikkerhet. Det er få bransjer som har så mye å vinne på digital effektivisering som helsesektoren, sier Stephen Bølstad.

– Helsesektoren er stor og splittet i dag, noe som gjør innovasjonsprosesser som dette både krevende og utfordrende. Derfor må man tenke smart forretningsutvikling og bygge stein på stein for best mulig resultat. Jeg ser frem til en spennende jobb i den avgjørende innovasjonsfasen helsesektoren er inne i, sier Bølstad.

Administrerende direktør i GS1 Norway, Geir Paulsen, er glad for å ha Stephen Bølstad med på laget.

– Basert på erfaringer fra blant annet GS1 i Danmark og England, vet vi at GS1 sine standarder bidrar til vesentlig forbedringer innenfor både effektivitet, kontroll og pasientsikkerhet. Vi har det siste året brukt mye ressurser på å forstå hvordan GS1 Norway kan spille en viktig rolle mot helsesektoren, og er veldig glade for å få Stephen inn i vår organisasjon. Stephen har både den kliniske erfaring og kompetansen vi mener er nødvendig for å øke fokuset på digitalisering i helsesektoren, sier Geir Paulsen i GS1 Norway.

Del eller print